Vikingabloggen - vikingblogg.blogg.se

"Detta är ett Island!" utbrast Floke Vilgerdarsson efter att ha försökt bryta upp lite land för att odla i Island, men misslyckades. Det är ett ganska passande namn för en kall, karg och vindpinad ö mitt i Nordatlanten. Under mina doktorandstudier i Island försöker jag dela med mig av mina upplevelser utav detta underbara land, framför allt i form av hiking och fotografi/astrofotografi.

Kråkbär - det karga landskapets blåbär

Kategori: Allmänt

Härom dagen var jag ute och tog en time-lapse utav några moln som for förbi Esjan på mitt vanliga ställe, Geldinganes.
 
 
Som ni ser är landskapet kargt i stort, med lite gröna fläckar lite här och var. De flesta av de där gröna fläckarna är faktiskt kråkbärsbuskage
 
 
 
Kråkbär är något som fallit mig i tankarna att plocka förut, men efter lite efterforskning fick jag veta att de är rätt nyttiga, om än ganska smaklösa. Det gick inte att hålla bärplockarfingrarna i styr, speciellt som kameran ändå stod för sig själv och klickade bilder
 
 
Det är förvånansvärt svårt att hitta recept på kråkbärssylt, och man får tweeka google ordentligt för att inte få recept på krusbärssylt. Så jag improviserade, lika mycket socker som bär. Blev helt okay!
 
 
 
Jag har hört att man kan komplettera med citronsaft eller rabarber. Det ska också vara gott att blanda med blåbär, men den som kunde hitta blåbär...!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: