Vikingabloggen - vikingblogg.blogg.se

"Detta är ett Island!" utbrast Floke Vilgerdarsson efter att ha försökt bryta upp lite land för att odla i Island, men misslyckades. Det är ett ganska passande namn för en kall, karg och vindpinad ö mitt i Nordatlanten. Under mina doktorandstudier i Island försöker jag dela med mig av mina upplevelser utav detta underbara land, framför allt i form av hiking och fotografi/astrofotografi.

Tillbakadragande tidvatten

Kategori: Allmänt

Strax utan för var jag bor finns en naturlig pool som fylls och töms vid varje tidvattenskifte. Den ligger här: 
 
 
 
Det har tagit mig några få försök att fånga tidvattnet på film, men igår äntligen, så lyckades det!
 
 
Och ja förresten, snön ligger redan i Reykjavik, emot bättre vetande från vädrets sida :/

En dag ut ur fönstret

Kategori: Allmänt

I väntan på klarare himlar och mer norrskensaktivitet så får min nya time-lapse timer, som älskade Johanna tog med från Sverige åt mig, provas med lite mer vardagliga vyer - vårt vardagsrumsfönster!
 
Satte kameran på stativet på morgonen och sa åt timern att ta ett kort var tionde sekund tills att någon stängde av den eller batteriet tog slut i kameran. Såhär blev resultatet vid dagens slut:
 
 
Lägg märke till molnens rörelser. Efterhand börjar de höga molnen att röra sig lite åt vänster i bild, sedan även de låga molnen. Ännu senare bildas någon sorts högtrycksrygg mitt på himlen, där molnen upplöses till blå himmel för att sedan återskapas strax innan de passerar oss.